ecg

ELECTROCARDIOGRAM (ECG)

Een ECG wordt ook wel hartfilm genoemd. Het is een simpel en pijnloos onderzoek. Een hartfilm laat de elektrische activiteit van het hart zien. Dit wordt in de vorm van een grafiek weergegeven.

Doel van het ECG-onderzoek

Bij het ECG-onderzoek wordt er een electro-cardiogram van u gemaakt. Dat wil zeggen dat de electrische impulsen van uw

hart worden geregistreerd. Op deze manier kan men bepalen hoe uw hartfunctie is en of er afwijkingen zijn.

Wie verricht het onderzoek

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de hartfunctielaborant. Deze legt u uit wat er gebeurt. Als u vragen hebt kunt u die natuurlijk stellen.

Opzet en duur van het onderzoek

Het onderzoek neemt weinig tijd: Voorbereiding: ± 5 minuten, Registratie: ± 2 minuten Het totale onderzoek duurt dus nog geen 10 minuten.

Voorbereiding

Nadat u uw bovenkleding hebt opgehangen neemt u plaats op de onderzoekstafel. Er wordt een aantal electrodes bevestigd op uw borst, armen en benen. Dit zijn dopjes die via een snoer in verbinding staan met het meetinstrument. Dit gebeurt middels een vacuum systeem.

Registratie

Vervolgens zal men u verzoeken stil te liggen, dus niet te bewegen. De spieren zijn dan slap. Gedurende ongeveer een minuut zullen de stroompjes van uw hart geregistreerd worden. U voelt hier helemaal niets van. Het onderzoek is volkomen pijnloos. Het resultaat is een grafiek van uw hartslag: het electro-cardio-gram (ECG).

Resultaten

De resultaten van het onderzoek zullen worden doorgegeven aan uw specialist. Hij zal ze interpreteren. U zult van hem de uitslag ontvangen. De hartfunctielaborant zal u hierover dus geen informatie kunnen geven.

Cardio Expertise Centrum

De werkzaamheden voor het CardioExpertisecentrum worden uitgevoerd door Cardioexpert BV